Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

вівторок, 14 лютого 2017 р.

Мигдальне печиво з білим шоколадом (Biscotti al cioccolato bianco)

пісочне печиво з горішками і шоколадом рецепт

Приїхали до нас в гості двоє друзів дитинства мого чоловіка (так склалось, що усі вони з міста Барі, але лише Джанні залишився в рідному місті, мій Роберто переїхав до Риму, а Нікола ще далі - до Мілану). Так і зустрічаються вони тепер лиш час від часу в гостях у одного з трьох. Цього разу приймали ми :-) Як то гарно зустріти давніх друзів, згадати цікаві пригоди з дитинства... А ще в нас вже давно склалась така-собі ''неписана'' традиція - коли хлопці їдути до нас, чи ми до них, дружина кожного готує якісь домашні солодощі (потім разом те все їмо з кавою). На цей раз Нікола привіз просто неперевершене мигдальне печиво зі шматочками білого шоколаду. Звичайно, воно першим зникло зі столу! Моя сім'я вимагала ще тих смаколиків, тож вчора ми напекли аж дві порції.  Рецептом радо поділюсь зі всіма вами :-)

Для печива з білим шоколадом потрібно:
  • 170г масла (кімнатної температури)
  • 140г цукру
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • ванілін
  • терта цедра 1 лимона
  • 230г борошна
  • 30г почищеноого мигдалю 
  • 100г білого шоколаду


Масло збийте з цукром (можна просто гарно перемішати ложкою)


Додайте яйце, ванілін, цедру і перемішайте


Мигдаль перемеліть в блендері


Шоколад наріжте невеликими шматочками


Додайте подрібнений мигдаль, шоколад, сіль, борошно і розпушувач до масляної суміші і замісіть тісто (за необхідності, додайте ще борошна - тісто має добре триматись купки, але не повинно бути забитим)


З тіста зробіть кульки (як грецькі горішки) і викладіть їх на застелене папером деко


Нагрійте духовку до 180С і випікайте печенько впродовж 10-12 хвилин (гаряче печиво буде досить м'яке, але коли вистигне, стане твердішим. Головне не пересушити сухарики в духовці: якщо низ підрум'янився і верх набув злегка золотавого відтінку - печиво готове)



Смакуйте на здоров'я :-) Мушу сказати, ще печенька виходять досить солодкі, тому найкраще їх подавати до несолоджених кави і чаю











Немає коментарів:

Дописати коментар