Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 21 червня 2017 р.

Рис по-кантонськи (Riso alla Cantonese) 炒飯

рецепт китайська кухня

Люблю китайську кухню, особливо коли готує моя китайська подруга Шін. В Римі почалась сильна спека, тож в неділю ми "рятувались", сидячи в басейні моєї подруги. На обід вона приготувала один з моїх китайських фаворитів - рис по-кантонськи. Ця страва чудово підходить для спекотних днів, оскільки найкраще смакує саме в холодному вигляді (хоча, звичайно ж, можете її їсти і гарячою - то вже як кому до вподоби). Тай готується дуже легко і швидко - не потрібно довго стояти біля гарячої плити з ефектом сауни :-) Спробуйте, цей рис сподобається і дорослим, і дітям. Його зручно брати з собою, коли йдете на пікнік чи їдете в подорож. А яскраві кольори цієї страви прикрасять будь - який стіл! Смачного :-)

Для рису по-кантонськи потрібно:

  • 250г рису (я використовую пропарений, він не злипається після приготування)
  • 3 яйця
  • 250г горошку (в мене морожений, але підійде і свіжий)
  • 150г шинки
  • 1 невелика цибулина
  • сіль, олія, перець
Цибульку подрібніть і підсмажте до прозорості в олії


До цибулі додайте горошок, залийте водою (щоб покрила)


Готуйте, доки горошок не стане м'яким, а рідина випарується


Окремо відваріть рис в підсоленій воді, як тільки він буде готовий - промийте його відразу під протічною холодною водою


Шинку наріжте невеликими кубиками (до оригінального рису по-кантонськи додають спеціальні ковбаски, але поза межами Китаю їх не знайти, тож Європа адаптувалась і замінила ковбаски шинкою)


Перемішайте разом рис, шинку і горошок з цибулькою


Яйця злегка збийте виделкою, додайте до них щіпку солі і посмажте (постійно помішуючи)


Додайте яйця до рису, перемішайте і готуйте на малому вогні 2-3 хвилини. Посоліть і поперчіть за смаком


Смачного :-)











Немає коментарів:

Дописати коментар