Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 3 червня 2017 р.

М'ятний сироп (Sciroppo di menta)

рецепт м'ятний сироп

Коли на дворі стає спекотніше, кожен втамовує спрагу як може: хто морозивом, а хто улюбленими освіжаючими напоями. Для мого чоловіка літом немає нічого смачнішого за холодне молоко з додаванням різних сиропів, які він невтомно готує сам. На одній з кухонних полиць у нас вже назбиралась чимала "сиропна" колекція :-) Вчора Роберто "обсмикав" м'ятний кущ, що розрісся у нас на половину балкона і приготував ароматний і такий по-літньому яскравий м'ятний сироп. Тож, сьогодні зранку мої хлопці смакували своїм улюбленим м'ятним молоком, а я обожнюю додавати такий сироп до чаю :-)  

Для сиропу з м'яти портібно:

    • 500мл води
    • 500г цукру
    • 70г листя м'яти (свіжої)
    • цедра половини лимона


    М'яту з 250г цукру перемеліть блендером (або через м'ясорубку)


    Воду і решту (250г) цукру доведіть до кипіння. Як тільки почне кипіти, зніміть з плити


    Цедру дрібно натріть


    До гарячої води з цукром додайте терту цедру і мелену м'яту. Залиште цю суміш під кришкою на 3 години (а ще краще на цілу ніч) в холодильнику


    Потім процідіть через марлю і гарно відтисніть


     М'ятний сироп готовий :-)







    2 коментарі:

    1. Скільки часу можна зберігати цей сироп?

      ВідповістиВидалити
      Відповіді
      1. Зберігати потрібно в холодильнику, так сироп може простояти 2-3 місяці :-)

        Видалити