Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 7 липня 2017 р.

Кекс "Іриска"

варена згущенка рецепт

Кекс "Іриска" завжди був одним з моїх улюблених смаколиків. Чомусь, ще з дитинства люблю усе, що має карамельний смак: вафлі, перемащені вареним згущеним молоком, морозиво зі смаком карамелі, цукерки "Корівка", млинці з карамельним соусом зверху... Бабуся, щоб мені догодити, часто пекла цей кекс, а я просто обожнювала його саме з горнятком холодного молока. Потім рецепт десь загубився,а бабуся забула пропорції... і яка ж я була щаслива зовсім випадково знайти рецепт на потріпаному клаптику паперу, що був вкладений в бабусин записник з рецептами. Тепер нізащо його не загублю :-)

Для кексу потрібно:
  • 4 яйця
  • 50г масла
  • 380г вареного згущеного молока
  • ванілін
  • 2 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 120г борошна
  • 3 ст. л. мелених (або просто подрібнених) горіхів
Збийте яйця


Додайте топлене масло (не гаряче), варене згущене молоко, сіль, борошно, ванілін і розпушувач


Досипте мелені або подрібнені горішки і гарно перемішайте


Перекладіть тісто в форму, змащену маслом і посипану борошном. Випікайте при 180С приблизно 40 - 50 хвилин (готовність перевірте зубочисткою)


Готовому кексу дайте трішки вистигнути і смакуйте з задоволенням! Дякую, що завітали :-)






Немає коментарів:

Дописати коментар