Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 31 липня 2017 р.

Квасоля - шпарагівка по сіцилійськи (Fagiolini con pomodoro e muddica)

квасоля шпарагівка рецепт  по італійськи

Страви з квасолею - шпарагівкою готую принаймі один раз на тиждень - просто мої хлопці дуже її люблять в будь - якому вигляді: мариновану, варену з лимонним соком, як начинку до пирога... Сьогодні на обід в нас була шпарагівка по - сіцилійськи. Колись давно чоловікова тітка навчила мене готувати по цьому рецепту (який дістався їй у спадщину від її свекрухи - корінної сіцилійки). Страва проста на перший погляд, але, насправді, таку квасольку можна з гордістю подавати на стіл і гостям - вона підійде в ролі теплої закуски або доповнення до другої страви. Смачно і корисно, спробуйте :-)

Для шпарагівки по - сіцилійськи потрібно:

  • 600г квасолі - шпарагівки
  • 250 - 300г томатного соусу (не концентрату, тобто томатної пасти, а саме соусу), підійдуть і помідори у власному соку або домашній томатний соус
  • 30г тертого сиру
  • 2-3 ст. л. мелених сухарів
  • олія, сіль
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 зубок часнику 
 До томатного соусу додайте цукор, щіпку солі і 1 ч. л. олії


Готуйте на малому вогні (приблизно 7 хвилин), доки соус стане густим і випарується лишня рідина


Окремо перемішайте 1 ч. л. олії з меленими сухарями


Легенько підсмажте їх на малому вогні до світло - коричневого кольору


До підсмажених сухарів додайте варену шпарагівку, перемішайте (не знімайте з вогню)


До квасольки додайте томатний соус, зубок часнику (пропущений через часникодавку) і сіль за смаком. Готуйте ще 3 хвилини


В самому кінці додайте тертий сир, зніміть з вогню і гарно перемішайте. Накрийте кришкою і дайте настоятись 5 хвилин


Смачного! Найкраще ця страва смакує в теплому вигляді, але в літню спеку мій чоловік найчастіше її їсть, як холодний салат і стверджує, що так теж досить смачно :-)











2 коментарі:

  1. Трохи не зрозуміло про томатний соус. То у вас якась готова консервація, бо бачу шматочки на фото.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на фото готовий томатний соус зі шматочками помідорів, але для цього рецепту підійде і класичний соус без помідорів шматочками, і домашньо приготований. Головне має бути не концентрат (тобто, томатна паста), а саме соус :-)

      Видалити