Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

середа, 5 липня 2017 р.

Пісочне тісто для пирогів (Pasta frolla per crostate)

пісочне тісто рецепт

Коли я ще жила в Тернополі, на сніданок майже завжди їла щось ситне і переважно солоне (могла й голубцями чи варениками поснідати!). Коли ж переїхала до Риму, чи то під впливом чоловіка, чи через клімат на сніданок завжди хочеться кави або чаю з чимось солоденьким. Взагалі, типовий італійський сніданок - горнятко кави з круасаном або ще якоюсь солодкою випічкою. Тому, на кухні у нас завжди знайдеться домашній смаколик - кекс, кростата, або якийсь пиріг чи булочки :-) Більш за все люблю саме пісочні пироги: головне замісити тісто, а далі політ фантазії необмежений - щоразу змінюючи начинку, будете мати "новий" пиріг. Часто в ролі начинки у мене яблука, заварний крем, вишні з бабусиного саду, нутелла. Але більш за все люблю пісочні пироги з маминим домашнім варенням! Уммм...смакота...

Щоб приготувати пісочне тісто для пирогів потрібно:

  • 250г борошна
  • 150г масла (кімнатної температури)
  • 80г цукру
  • 3 яйця
  • терта цедра 1 лимона
  • ванілін
  • щіпка солі
  • 0,5 ч. л. розпушувача
Покладіть у глибоку миску масло, цукор, борошно і розпушувач


Перемішайте все разом до утворення крихт


Потім додайте яйця (збивати не потрібно), ванілін,сіль і цедру


Замісіть тісто, зробіть з нього кульку і поставте її в холодильник на 30-40 хвилин


Від готового тіста я, зазвичай, залишаю 1/3 для сіточки поверх пирога. Решту ж розкачую, викладаю в форму з бортиками, на нього відразу кладу солодку начинку, зверху - сіточка. Пекти потрібно приблизно 30-40 хвилин при 180С. З такого тіста виходять смачнючі пироги з варенням, вишнями, яблуками, нутеллою, заварним кремом, горішками і всім, чого забажає ваша солодка душа :-) А ще, його можна спокійно заморозити і використати пізніше, при потребі. Смачного!






Немає коментарів:

Дописати коментар