Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 17 червня 2017 р.

Шоколадний сироп (Sciroppo al cioccolato)

шоколадний сироп для морозива і вафель

Мабуть, "фірмовий" м'ятний сироп мого чоловіка багатьом прийшовся до смаку, бо після нього чимало читачок і читачів блогу просили поділитись рецептами інших сиропів :-) Роберто так від того зрадів, що сьогодні зранку взявся за приготування шоколадного варіанту - мого улюбленого. Обожнюю його з холодним молоком, а ще часто поливаю ним домашнє морозиво, вафлі, налисники з солодкими начинками: він додасть смачних шоколадних ноток будь - якому десерту. Усім любителям шоколаду, сиропів, коктейлів і десертів присвячується :-) А Роберто всім передає великий привіт!

Для шоколадного сиропу потрібно:

  • 150г цукру
  • 120мл води
  • ванілін
  • щіпка солі
  • 25г какао
Перемішайте какао з водою, поставте їх на плиту у нагрійте до повного розчинення какао


Додайте цукор, сіль і ванілін, доведіть до кипіння на мінімальному вогні і, постійно помішуючи, кип'ятіть 2-3 хвилини


Дайте сиропу повністю охолонути, перелийте в скляну пляшку і зберігайте в холодильнику (навіть декілька місяців). А далі все залежить від ваших смаків і фантазії - готуйте смачні освіжаючі молочно - шоколадні мілкшейки, поливайте десерти і смакуйте з задоволенням :-)




Немає коментарів:

Дописати коментар