Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 14 липня 2017 р.

Майже класичний соус песто (Pesto alla menta e basilico)

песто з м'тою і базиліком рецепт

Тут, в Італії, готовий песто без проблем можна купити в будь-якому супермаркеті. Але ніякий "запакований" соус не зрівняється з домашнім, тим більше, що готується він за лічені хвилини. Оскільки, на моїй кухні без експериментів не обходиться, в приготуванні песто теж часто не дотримуюсь класики :-) Окрім звичного песто з базиліку дуже люблю песто зі шпинату , в'ялених помідорів, з запеченими баклажанами, а недавно чоловік приготував м'ятний песто - вийшов чудовий освіжаючий літній соус, який підходить не лише для страв з макаронами, але й як заправка до м'яса, риби або намазка для грінок. Приготуйте і смакуйте на здоров'я :-) Buon appetito!

Для м'ятного песто потрібно:

  • 50г свіжого листя базиліку
  • 50г свіжого листя м'яти
  • 3 ст. л. дрібно натертого сиру (в ідеалі пармезану, але я часто замінюю його твердим голландським, оскільки моя дитина не любить пармезан)
  • 2 ст. л. подрібнених грецьких горіхів (в класичний соус додають кедрові, але вдома я завжди готую саме з грецькими горішками - смачно і економно)
  • 1 зубок часнику
  • сіль
  • приблизно 100мл олії
Усі інгредієнти покладіть разом у гнлибоку миску і перемеліть блендером до однорідної суміші. Готовий соус досоліть за смаком


Зазвичай, я  готую відразу велику порцію такого песто, потім розкладаю його в торбинки (порціями) і заморожую - дуже зручно, коли треба швидко приготувати обід чи вечерю: досить розморозити соус і перемастити ним макарони. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар