Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

субота, 8 квітня 2017 р.

Великодній зайчик (м'ясний хлібець)

рецепт зайчик з фаршу

Щороку на Великдень намагаюсь приготувати щось нове, але є й такі страви, які вже давно стали традиційними для моєї сім'ї і без них, якось, навіть свято не свято - всеодно, що великодній кошик без крашанок :-) А, оскільки, ми поєднуємо українські традиції з італійськими, то і страви на Великдень у нас міжнародні :-) Тому, в чистий четвер я завжди з самого ранку замішую тісто на українську паску і печу традиційний італійський сирник (пастьєру). Чоловік же начиняє домашню ковбаску і готує свій "коронний" шоколадний лікер :-) Субота ж - день випікання касатьєлло (традиційного неаполітанського фаршированого хліба), італійської Коломби і бабусиного зайчика. Все це відбувається в проміжках між приготуванням салатів, закусок, канапок, малюванням крашанок, складанням кошика, прибиранням та іншими радісними передсвятковими клопотами :-) Сьогодні поділюсь рецептом бабусиного зайчика. Ще з дитинства обожнюю цю страву і можу їсти її кілограмами - як в холодному вигляді, так і в гарячому :-) Після весілля підсадила на цей "гастрономічний наркотик" і свого італійського чоловіка разом з його родичами! Просто повз таку ароматну смакоту неможливо пройти байдужим. Зайчик смачний в будь-яку пору року, але по-особливому, чомусь, смакує і пахне саме на Великдень :-) Спробуйте і всім веселих свят!

Щоб приготувати бабусин зайчик з фаршу потрібно:

  • фарш (1 кг свинячого + 300г яловичого)
  • 3 яйця
  • сіль, перець
  • 1 мелена сира цибуля
  • 2 жмені мелених сухарів
  • 2 зубці часнику
  • 1 ст. л. манки
  • 8 ст. л. молока
 Покладіть разом всі інгредієнти 


Перемішайте все дуже добре руками (або ж в комбайні чи планетарному міксері) і замісіть еластине "м'ясне тісто". Місити потрібно довго (хвилин 15=20), гарно вибиваючи фарш. Потім накрийте готову масу харчовою плівкою і покладіть в холодильник мінімум на 3 години


Сформуйте зайчики і викладіть їх на змащений олією пергамент


Щедро змастіть верх зайчиків збитим яйцем


Нагрійте духовку до 180С і запікайте хлібці впродовж 40-50 хвилин (щоб перевірити готовність, проткніть легенько зайчик зубочисткою або виделкою - якщо рідина, що виходить прозора, то зайчик готовий)


Смакуйте на здоров'я! Бабусин зайчик смачнючий як холодний, так і теплий :-) А аромат часничку і спецій... мммм...








Немає коментарів:

Дописати коментар